Макарони та деякі крупи українцям доведеться купувати за новими цінами. Як змінилася вартість стратегічно важливих продуктів, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Цінники на популярні крупи та макарони змінилися у першій половині травня. Деякі товари стали доступнішими, але не обійшлося і без подорожчання.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макарони пір'я в українських супермаркетах у середньому продаються по 29,53 гривні за кілограм. Ще у квітні цінник на продукт фіксувався на нижчому рівні – 28,37 гривні за кіло. Загалом вартість макаронів варіюється від 22,79 і майже до 41 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Ціни на крупи

Середня вартість довгого рису знизилася з 57,75 до 55,37 гривні за кілограм. Водночас пропарений довгий рис збільшився у ціні більш як на 6 гривень – до 67,15 гривні за кілограм. Круглий рис порадував здешевленням, середній цінник знизився з 72,17 до 67,62 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

В черговий раз порадувала ціною одна з найпопулярніших круп – гречана. Середня вартість на початку травня становила 25,27 гривні за кілограм, що приблизно на 2 гривні дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінителям сиру доведеться добре потрусити гаманці: як змінилися ціни в супермаркетах.

Також наш портал інформував, супермаркет залишите з порожнім гаманцем: нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець.

Крім того, ми писали, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.