Сергій Сміщук, клієнт Пенсійного фонду України, вирішив висловити своє невдоволення на сторінці Facebook фонду, і його слова пронизали нас. Він явно не приховував свого роздратування, заявивши, що його пенсію у розмірі 12 тисяч гривень просто вкрали.

Але що вражає – за його словами, ті, хто мав захищати його права, самі наживаються на людях і, здавалося б, виходять на новий рівень крадіжки.

Пенсіонери, фото rambler

"Пенсійні злодії з брехливими суддями щомісяця у мене крадуть льотну пенсію працівника льотного складу ЦА – 12131,8 грн., яку я чесно заробив в особливо важких умовах, сплачував підвищені податки. Вони обмежили до 10 мінімальних пенсій на підставі корупційного "тимчасового" 3668-VI від 01.10.2011", - написав Сергій, висловлюючи своє обурення.

Він наголосив, що закон, який зобов'язує платити "довічне грошове утримання" суддям, є несправедливим, оскільки він надає можливість для крадіжки пенсійних внесків із Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Звернення до Пенсійного фонду / фото: скріншот Facebook

"Придумали премії понад 1500% від їхніх окладів 10-14 тис. грн., зарплати мають по 100-200 тис. грн.", – нарікає Сергій.

Також він провів своє власне розслідування та знайшов документи та виписки, які підтверджують "божевільні" доходи представників судової та пенсійної системи України. Деякі оклади ми покажемо тут.

Оклади суддів / фото: Facebook

Оклади суддів / фото: Facebook

Оклади суддів / фото: Facebook

Оклади суддів / фото: Facebook

"Жирно присмокталися, хто ближче до корита ... і не подавляться", – резюмує він.

З погляду Сергія, такі дії лише підтверджують, що жодного сумління у них не залишиться. Він укладає свій лист із іронічною згадкою про те, що тепер ці "пенсійки" будуть передаватися у спадок – щось, що, ймовірно, викликає більше гіркоти, ніж задоволення.

Нагадаємо, робота не вовк, а пенсія – не зарплата: у Мінсоцполітики назвали терміни збільшення виплат