Як захистити свої права та ефективно вирішити питання з поверненням коштів? Не пропустіть нашу публікацію, яка допоможе вам крок за кроком розібратися в процесі повернення авансових внесків за комунальні послуги.

Для того, щоб повернути авансовий внесок за комунальні послуги, вам потрібно зробити деякі кроки.

Спочатку проведіть звірку з комунальним підприємством. Переконайтеся, що ваші платежі були правильно зараховані. Підприємство повинно надати вам витяг, де буде зазначено, скільки грошей ви внесли та який баланс залишився.

Оплата комунальних послуг / фото: Freepik

Після цього напишіть заяву на ім'я керівництва підприємства з вимогою про повернення грошей. В заяві вкажіть, коли і чому ви зробили авансовий внесок, додайте копії квитанцій або інших документів, що підтверджують ваші платежі.

Популярні новини зараз

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Цю заяву можна також надіслати рекомендованим листом, щоб у вас було підтвердження відправлення. Згідно із законодавством, підприємство має виконати вашу вимогу протягом 7 днів з моменту її отримання.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Якщо підприємство не відповідає на вашу заяву або відмовляє в поверненні грошей, ви можете подати позов до суду. Для цього вам знадобляться копії листування та платежів, які ви надсилали підприємству.

Також важливо переглянути умови вашого договору на надання комунальних послуг, оскільки в ньому можуть бути вказані конкретні терміни або умови повернення авансових платежів.

Важливо пам'ятати, що у вас є право на повернення надміру сплачених коштів або авансових внесків, якщо це передбачено умовами вашого договору та законодавством.

Нагадаємо, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку

Вам буде цікаво дізнатися "Порушує договір": ПриватБанк залишає травмованих клієнтів без копійки