Україна стоїть перед дилемою: як балансувати між задоволенням потреб населення та необхідністю забезпечити стійкість комунального сектору, зокрема водопостачання.

Підвищення тарифів на воду викликає занепокоєння у громадян, особливо з урахуванням складної економічної ситуації в країні.

Тарифи на воду / фото: Pinterest

Хоча ідея про підвищення тарифів вже обговорюється, рішення ще не ухвалено. Плани підвищення на травень поки що не підтверджені, що означає, що найближчим часом ціни на воду залишаться на колишньому рівні.

"На сьогоднішній день заплановано підняття тарифів на воду, але поки що рішення ще не ухвалили. Чому держава вважає, що піднімати тарифи водоканалів не є насущним", – розповів Олег Попенко в інтерв'ю.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Однак у деяких регіонах вже зафіксовано підняття тарифів. Наприклад, у "Львівводоканалі" ціни зросли на 38% для мешканців без комерційних вузлів обліку, а також на 6% для будинків із лічильниками. Підвищення тарифів також торкнулося Нововолинська та "Бориспільводоканалу".

Тарифи на воду, душ / фото: Pinterest

Такі зміни викликають побоювання серед населення, особливо у людей із невисоким рівнем доходу.

Торішні спроби збільшити тарифи також спричинили бурхливі реакції громадськості. Хоча влада прагнула збалансувати витрати та доходи комунальних підприємств, рішення про підвищення цін було тимчасово скасовано через громадський протест.

Таким чином, українці залишаються в очікуванні рішень від уряду та регулюючих органів, які б враховували їхні інтереси та одночасно забезпечували б стійкість сектору комунальних послуг.

Раніше нам стало відомо про те, чому так смердить у "панельках" у квартирах - головні причини нестерпного запаху, від якого не втекти

Вам буде цікаво дізнатися, чи з'явився "небаланс" у квитанціях за воду – хто має сплатити