Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Цього разу наші читачі дізнаються, кому не зараховуватимуть трудовий стаж і хто може в Україні залишитися без пенсії.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Частини українців не зарахують трудовий стаж, необхідний для призначення пенсії, а отже, вони залишаться без пенсійних виплат. Стаж не зарахують українцям, які працювали у Російській Федерації після 19 лютого 2014 року.

Як нагадали в Міністерстві соціальної політики, це передбачено Законом України №9453 "Про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України", нещодавно прийнятому Верховною Радою.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Згідно із законом, страховий стаж українцям не зараховуватимуть за періоди військової служби у силових структурах, незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, судових чи правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях, а також добровільне зайняття посад у незаконних органах влади.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

При цьому цим же законом передбачено зарахування стажу, придбаного в інших країнах, для визначення права виходу на пенсію. Тобто якщо громадянин України працював за кордоном, він може подати до Пенсійного фонду України документи, що підтверджують його трудову діяльність в інших країнах. Цей стаж додадуть до стажу, набутого в Україні. Таким чином людина зможе вийти на пенсію в Україні у 60, 63 чи 65 років.

При цьому набутий за кордоном стаж не враховуватимуть при розрахунку розміру пенсії. Також закон полегшує отримання пенсії в Україні мешканцям Криму. Для призначення пенсії їм тепер достатньо звернутися до Пенсійного фонду із заявою, в якій треба зазначити, що вони не отримують пенсійні виплати у Криму та хочуть їх отримувати в Україні.

Для розрахунку пенсії можна надати трудову книжку чи пенсійну справу (якщо вона є на руках). При цьому жодних підтверджень Пенсійного фонду РФ не потрібно.

Нагадаємо, 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину.

Раніше повідомлялося, за другим громадянством будуть штрафи: в якому разі доведеться платити.

Також, травнева індексація пенсій в Україні: хто отримає надбавку.