В Україні цілком імовірно можуть змінитися не тільки тарифи на електроенергію, а й на централізоване водопостачання. Скільки доведеться платити побутовим споживачам, розповіли в ефірі телемарафону Єдині новини.

Представники Асоціації водоканалів наголошують, що тарифи на централізоване водопостачання не переглядалися вже три роки. Така цінова політика призвела до серйозних збитків, і підприємства активно закликають регулятора переглянути тарифи для населення.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

За словами директора енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, на сьогоднішній день водоканали працюють на межі своїх можливостей і ситуація у системі водопостачання перебуває під загрозою.

Так, якщо поки що середня вартість послуг водоканалів варіюється в межах 40-60 гривень, то після можливого подорожчання вартість послуг може наблизитися до позначки 150 гривень. Такої думки дотримується експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода

Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Зокрема такий рівень подорожчання пов'язаний з тим, що водоканали накопичили мільярдні борги перед енергопостачальниками. Це стало наслідком різкого стрибка цін на електрику, яка є вагомою складовою тарифу на холодну воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, частина українців може менше платити за воду: як досягти зниження сум у платіжках.

Також наш портал інформував, тарифи на централізоване водопостачання: чи зміниться ціни на початок літа.

Крім того, ми писали, українцям почали масово "відрізати" воду у квартирах: перепідключити не так вже й просто.