Переказ грошей з картки на картку став одним з найзручніших і швидких способів розрахунків. Однак нещодавно Національний банк України оголосив про намір внести зміни до правил проведення таких операцій.

Зміни у правилах карткових переказів

Недавно НБУ ініціював громадське обговорення проєкту постанови, який передбачає внесення змін до порядку проведення платіжних операцій. Головною метою цього кроку є підвищення прозорості та контролю за платіжними операціями в Україні. Головне обмеження, включене до проєкту постанови Національного банку стосується переведення у готівку грошей за розрахунками, які пересилаються без відкриття рахунку.

Грошові перекази, скріншот: YouTube

Планується, що нові правила стануть чинними, як тільки зазначений проєкт постанови буде затверджено.

Популярні новини зараз

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

Показати ще

На сьогоднішній день, діюче законодавство передбачає контроль за картковими переказами від 5 тисяч гривень. Особливу увагу приділяють операціям, сума яких перевищує 400 тисяч гривень. Якщо ліміт буде перевищено, операцію можуть заблокувати.

Кому загрожує штраф

Згідно з попередженнями адвокатів, деякі українці можуть опинитися у зоні ризику та стати об'єктом уваги фінустанов. Наприклад, особам, які не є фізичними особами-підприємцями, але регулярно отримують великі суми грошей на різні рахунки, може загрожувати блокування рахунків та нарахування штрафів у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Особливо пильно стежать за транзакціями, суми яких перевищують 400 тисяч гривень.

Раніше ми розповідали, що Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нагадаємо, Виконайте три простих кроки: ПриватБанк роздає сертифікати на 55 та 100 тисяч гривень