У Пенсійному фонді розповіли, які пільги доступні для мешканців сільських територій. Наприклад, пенсіонери, які проживають у селах, мають право на отримання пільг, але вони повинні відповідати певним вимогам.

Пільги надаються у двох основних розмірах знижки:

100% знижки: Цю пільгу отримують особи з особливими заслугами перед Батьківщиною та члени їх сімей, а також певні категорії пенсіонерів, наприклад, колишні педагоги, медичні працівники та працівники культури, які працювали у сільських районах.

50% знижки: Цей розмір знижки доступний для багатодітних сімей, родин загиблих службовців цивільного захисту, а також родин ветеранів Чорнобильської катастрофи.

комуналка

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Пільги надаються на оплату комунальних послуг, придбання палива та газу, а розмір знижки визначається залежно від категорії громадян.

Пільги надаються протягом дванадцяти місяців з моменту визначення права на них. Для отримання пільги, середньомісячний дохід сім'ї за попередні шість місяців на одну особу не повинен перевищувати розмір доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу.

Які документи потрібні для отримання пільги?

Для призначення пільги пенсіонерам, які перебувають на обліку, потрібно надати заяву та документи, що підтверджують проживання в сільській місцевості. Довідки або записи в трудовій книжці, що свідчать про роботу у відповідних сферах, є ключовими документами.

Як подати документи?

Заяву та необхідні документи можна подати особисто через сервісні центри Пенсійного фонду України або відповідні уповноважені посадові особи місцевих органів влади. Також можна використовувати онлайн-послуги через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи портал Дія.

Нагадаємо, Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Раніше ми розповідали, Як зекономити майже 5 тисяч гривень на дитячому садку в Києві