Березнева індексація - це коли пенсії підвищуються щороку з метою компенсації інфляції та збільшення життєвого рівня пенсіонерів. Та, здається, останнім часом індексація пенсій викликає невдоволення серед пенсіонерів.

Один пенсіонер із Дніпра надіслав листа з питанням у редакцію про те, чому його пенсію зменшили, хоча мав би бути підвищений розмір пенсії. Йому прийшло повідомлення від Пенсійного фонду, де зазначено, що підвищення пенсії обмежено.

Пенсіонери, фото: youtube

Сергій Коробкін, журналіст, розглядає це питання в новому відео на YouTube-каналі "На пенсії". Він пояснює, що це обмеження є наслідком постанови уряду, яка обмежує збільшення пенсій певними сумами.

Наприклад, якщо постанова Кабінету Міністрів передбачає обмеження у 1500 гривень, а пенсія зросла на 2000 гривень, то тільки 1500 гривень буде додано до пенсії, а решта - ігнорується. У розглянутому прикладі, пенсія збільшилася на 271 гривню більше, ніж дозволено. Тому, "зайві" 771 гривню відняли від пенсії.

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Гроші. Фото: Youtube

Такі обмеження можуть здаватись дещо несправедливими, адже пенсіонери очікували повного підвищення. Однак, це питання складне, і суперечить вимогам закону. Щоб оскаржити такі дії Пенсійного фонду, можна звернутися до суду, але це складний і тривалий процес.

Також наш портал інформував, як отримати компенсацію за згорілі гривні: посібник із відшкодування

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що платитимуть ще пів року: кому з українців автоматично продовжать соцвиплати з 1 червня

Вам буде цікаво дізнатися нова пільга для пенсіонерів: кому скасують податок