У травні набула чинності постанова Кабміну №485, яка дозволяє не нараховувати та не сплачувати ряд податків на територіях, де ведуться бойові дії.

Зокрема, мешканці таких зон звільняються від земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, мінімального податкового зобов'язання за земельні ділянки, земельні частки, екологічного податку, податку на житло та єдиного податку четвертої групи з площі сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду. Це нововведення спрощує фінансове навантаження для тих, хто вже переживає складні часи через війну.

Податки. Фото: Главком

Додатково, постанова вирішує питання житлових сертифікатів. Тепер мешканці, які отримали житловий сертифікат, можуть купувати житло на територіях можливих бойових дій без обмежень. Отже, за компенсаційні кошти/сертифікат можна придбати об'єкт нерухомості, що знаходиться на території можливих бойових дій, для яких не визначено дату припинення бойових дій.

Постанова також робить важливе розрізнення між територіями можливих бойових дій та територіями, де фактично ведуться бойові дії. Це означає, що ви можете вибирати об'єкт житлової нерухомості на будь-якій територіальній громаді України, за винятком тих, які перебувають в районі проведення бойових дій або тимчасово окуповані.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Нагадаємо, Чоловікам закордоном зробили важливе оголошення: не уникнути нікому

Раніше ми розповідали, що З 11 червня змінюються правила виїзду закордон: що чекає на українців

Також вас може зацікавити: Окупанти почали викрадати житло в українців: залишився лише місяць