Якщо ви збираєтеся замінити газову плиту або варильну поверхню, важливо знати, що цю роботу не можна виконувати самостійно або за допомогою так званих "універсальних майстрів".

У "ГазПравді" пояснили, чому цю роботу можуть виконувати лише працівники оператора газорозподільних мереж, скільки це коштує та як правильно подати заявку на заміну газового обладнання.

Газова плита / фото: Pinterest

Газова плита або варильна поверхня – важливий елемент майже кожної кухні. І якщо раніше багато хто мріяв про електричну плиту, то зараз через проблеми з енергопостачанням та дефіцитом електрики газове обладнання стає кращою альтернативою, оскільки воно працює навіть без електрики.

Але газові прилади не можна підключати будь-де. Навіть звичайну плиту чи варильну поверхню не можна підключати самостійно. Це робота виключно для працівників газорозподільних мереж – міськоблгазів чи філій "Газмережі".

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Автомобіль газової служби, фото ілюстративне: Facebook " Івано-Франківськгаз"

Переконайтеся, що газове обладнання легальне. Неправильно встановлені або роками прилади, що не обслуговуються, можуть викликати витік газу. Але ремонт чи заміну газових приладів також мають проводити лише офіційні газовики.

Для виклику сертифікованого газового майстра зверніться до центру обслуговування клієнтів вашого оператора ГРМ. Вартість підключення залежить від регіону та оператора ГРМ, та враховує такі фактори, як відстань до об'єкта, вартість майстрів, транспортні послуги.

Оплата провадиться заздалегідь на основі рахунку, який надасть газовики. Після оплати вони встановлять газову плиту протягом 10 робочих днів, погодивши точний день та час із Вами.

Нагадаємо, залишитеся без газу ще й штраф зверху: споживачів застерегли від біди

Раніше ми писали про те, що головне за 28 квітня: обмеження для українців у Польщі, проблема для школярів та відключення газу у квартирах

Вам буде цікаво дізнатися "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються