На сайті електронних петицій Кабінету Міністрів України триває збір підписів за перегляд норм споживання електроенергії для квартир із електроплитами. Українці звернулися до уряду з вимогою знизити тарифи на електроенергію для будинків з електроплитами.

Станом на 7 червня петицію підтримали майже 9 тисяч людей. У петиції зазначено, що раніше норми споживання і тарифи на електроенергію для будинків з електроплитами були вищими, ніж для будинків з газовими плитами. Тепер тарифи зрівняли, що створює труднощі.

Тарифи на світло

«Укластися в 100 кВт на місяць навіть для приготування їжі неможливо, особливо без гарячої води», – йдеться у петиції.

До кінця 2020 року діяли тарифи на електроенергію, затверджені постановою НКРЕКП, де вартість для деяких категорій населення становила 0,90 грн за 1 кВт год. Але з 28 грудня 2020 року уряд встановив єдину ціну – 1,68 грн за 1 кВт год, скасувавши пільгові тарифи. Це збільшило вартість електроенергії на 87%, що сильно вдарило по бюджету багатьох родин.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн

Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube

У Міністерстві енергетики підрахували, що реальна ринкова ціна електроенергії мала б бути 7,50 грн за 1 кВт год, а не 4,32 грн, як зараз. Ці додаткові кошти потрібні для відновлення енергетичної інфраструктури.

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук пояснила, що теперішній тариф покриває лише собівартість виробництва електроенергії, без додаткових коштів на ремонт та відновлення.

Нагадаємо, українці в паніці через зростання тарифів: що сталося із субсидією

Раніше ми писали про те, що світло по 2,64 грн за кіловат: хто зможе оплачувати за пільговим тарифом

Вам буде цікаво дізнатися відмовтесь негайно: українцям сказали, чим не треба користуватися вдома