В Україні щорічно підвищують виплати пенсіонерам, проте є категорії осіб, яких перерахунок пенсій обходить стороною через встановлені обмеження. Про це йдеться у матеріалі профільного видання "На пенсії".

2024 року деякі пенсіонери залишаться без надбавок до виплат. Все через обмеження в українському законодавстві.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, ще в березні було проведено масштабну індексацію пенсій, яка торкнулася 10 мільйонів громадян. Тоді виплати збільшили майже на 8%. За даними, мінімальне підвищення становило 100 гривень, а максимальне - 1577 гривень.

Втім, пощастило не всім українцям похилого віку. Пенсійні виплати не підвищили особам, які вийшли на заслужений відпочинок за останні три роки. Вважається, що їхні виплати є економічно актуальними.

Популярні новини зараз

Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток

У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом

Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Крім того, законодавством не передбачено підвищення пенсіонерам з мінімальними виплатами, які вже отримували доплати до пенсії, а також громадянам, які отримують максимальні пенсії.

Варто нагадати, що у 2025 році знову посилюватимуться вимоги для виходу на пенсію за віком. Так, щоби піти на заслужений відпочинок у 60 років знадобиться вже на 31 рік, а 32 роки страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, червень 2024 року – час перерахунку пенсій: хто отримає 4 тисячі "бонусом", а хто залишиться з копійками.

Також наш портал інформував, що неуважність може коштувати половини пенсії: як змінити дані про страховий стаж через інтернет.

Крім того, ми писали, напрацювалися, але треба ще: українцям можуть не зарахувати страховий стаж для виходу на пенсію.