До кінця червня побутовим споживачам води потрібно пройти просту процедуру, яка убезпечить від завищених сум у платіжках. Що потрібно зробити, розповіли фахівці "Київводоканалу".

Комунальне підприємство дало клієнтам трохи більше двох тижнів, щоб ті встигли зняти та передати актуальні показники лічильників води. Облікові бази водоканалу буде відкрито до 30 червня.

Споживання води. Фото: скрін youtube

Споживачі, які не встигнуть у встановлений термін актуалізувати інформацію про рівень споживання, можуть отримати некоректні рахунки за послуги, адже їх розрахують за іншою формулою.

"Якщо ж ви з якихось причин тривалий час не передавали показники, нарахування здійснюватимуться на підставі даних попередніх періодів за середнім обсягом споживання. В такому випадку вам необхідно буде надати уточнені дані до наших фахівців, щоб вони скоригували інформацію", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз

Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих

Українців змусять платити за власні заощадження

Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати

Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити

Показати ще

Лічильники води, фото Знай.ua

Також у водоканалі додали, що передати показники лічильника необхідно навіть тим, хто тимчасово залишив житло та не використовує воду. У разі регулярно подаються постійні дані.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо підвищили - виявилося замало: водоканальники вимагають новий перерахунок тарифів.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, тарифи на гарячу воду перерахують: кому готуватись до чергового подорожчання.