Українці зобов'язані щомісяця у встановлений термін передавати актуальні показники електролічильників. Крім того, обов'язки споживача - забезпечувати вільний доступ до приладу у разі візиту контролера.

Що буде, якщо систематично не пускати контролера для звірки показників та огляду лічильника, розповіли фахівці "Прикарпаттяобленерго".

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Якщо споживач не порушує правил обліку електричної енергії, візит контролера не несе жодної загрози. Навпаки, фахівець огляне лічильник та перевірить коректність його роботи.

"Протягом двох останніх та трьох перших календарних днів місяця триває подача показів лічильника. Та окрім цього, до обов’язків споживачів входить допускати контролера до приладу обліку, щоб перевірити його справність, наявність пломб та звірити подані покази", - нагадали українцям.

Популярні новини зараз

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Коли споживач систематично не допускає контролера, постачальник послуг має право повністю або частково припинити електропостачання після відповідного попередження.

При цьому в обленерго нагадали, що під час візиту контролер зобов'язаний пред'явити службове посвідчення із зазначеними ПІБ, посадою, номером посвідчення та печаткою компанії. Якщо документів немає – допускати до лічильника таку особа не слід.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лічильники холодної та гарячої води: що потрібно зробити споживачам до кінця місяця.

Також наш портал інформував, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Крім того, ми писали, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.