Після подорожчання електроенергії в Україні пожвавився інтерес до двозонних лічильників, які дають можливість платити за двома тарифами - "денним" та "нічним". Фахівці "Рівнеобленерго" поділилися рекомендаціями, як використовувати прилад, щоб максимально заощадити.

Енергетики зазначають, що попит на "зонні" прилади обліку знову пожвавився. Багато споживачів бажають встановити лічильник, щоб мати змогу менше платити за електроенергію.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Двохзонний лічильник дає можливість сплачувати 50% від встановленого тарифу у нічний час – з 23:00 до 7:00. В решту часу діє повна ціна – 4,32 гривні за кВт.

Фахівці зазначають, що двозонний тариф справді дозволяє зменшити суми у платіжках, але щоб заощаджувати максимально ефективно, потрібно дотримуватися простих порад.

Популярні новини зараз

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки

Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Як правильно економити світло з двозонним лічильником

Щоб "зонний" пристрій обліку швидко окупився і почав приносити реальну економію, необхідно максимально перенести використання потужних електроприладів на період з 23:00 до 7:00.

"На нічний час можна перенести, наприклад, використання пральної машини, бойлера, посудомийної машини, мультиварки тощо. Як правило, на сучасній техніці є функція відкладеного старту. За її допомогою можна налаштувати прилади на автоматичний запуск після 23:00", – радять енергетики.

Раніше портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли справедливіші та стабільніші графіки відключень.

Також наш портал інформував, кондиціонер у квартирі: як економити електроенергію без втрати комфорту.

Крім того, ми писали, у YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом.