Українці, які лише планують вихід на заслужений відпочинок, мають змогу збільшити розмір майбутніх виплат майже на третину. Що для цього потрібно зробити, розповіла заступник міністра соцполітики Дар'я Марчак у коментарі "OBOZ.UA".

Після виходу на пенсію багато українців уже не можуть вплинути на розмір своїх виплат і лише сподіваються на підвищення чи надбавки від держави.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики заявляють, що кожен українець може кардинально змінити суму виплат на заслуженому відпочинку, проте для цього доведеться вдатися до непростого кроку - добровільно погодитися на пізніший вихід на пенсію.

Так, якщо людина отримує заробітну плату на рівні середньої по країні, а також має 35 років страхового стажу, то вона може вийти на пенсію в 60 років. Але якщо він відстрочить рішення на 5 років та звернеться за оформленням пенсії у 65 років, то розмір виплати зросте на 30% – з 5424 до 7050 гривень.

Популярні новини зараз

"Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Водночас в уряді додали, що підвищення пенсійного віку в Україні не планується. Пізніший вихід на заслужений відпочинок можливий лише за добровільною згодою громадянина.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам пообіцяли спеціальні надбавки: виживати стане простіше, але не всім.

Також наш портал інформував, окрім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, яка пенсія буде в осіб на повному державному утриманні: особливості для різних категорій.