В Україні знову оновилися цінники на м'ясну продукцію. Експерти розповіли, що спонукає таким змінам та скільки зараз коштує м'ясо на прилавках магазинів.

Про це розповіли в Асоціації “Свинарі України”.

Згідно з даними щомісячного моніторингу цін, у червні ціни на деякі охолоджені свинячі напівфабрикати в національних торгових мережах зросли майже на 6%.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Найбільше зростання цін спостерігається на:

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще
  • Шийку: +5,8% (до 246,08 гривень за кілограм)

  • Вирізку: +2,2% (до 251,3 гривня за кілограм)

  • Корейку: +2,0% (до 207,3 гривень за кілограм)

  • Стегно: +5,3% (до 162,8 гривні за кілограм)

  • Грудинку: +2,6% (до 161,1 гривня за кілограм)

Цікаво, що ціни на живець свинини у червні, навпаки, знизилися на 4,9% порівняно з травнем.

Аналітики пояснюють розсинхронізацію цін закупівлі та реалізації свинини низкою факторів:

  • вплив інших чинників на кожному з етапів виробничо-збутового ланцюга;

  • зменшення купівельної активності після Великодніх свят.

Водночас, курятина трохи подешевшала: середня ціна охолоджених курячих напівфабрикатів у червні була майже на 1 гривню за кілограм нижча, ніж у травні.

Найбільш відчутне зростання цін на шашличне м'ясо: за даними сайту "Мінфін", його вартість за місяць зросла з 202,01 гривні за кілограм до 239,90 гривень за кілограм. Найдешевше шашличне м'ясо можна знайти в Novus - 219 гривень за кілограм.

Середня ціна на свинний шашлик в Україні. Фото: Мінфін

Зростання цін на м'ясо — це черговий удар по гаманцях українців, адже м'ясна продукція традиційно залишається одним з основних продуктів харчування в країні.

Очікується, що ціни на м'ясо й надалі зростатимуть найближчим часом, адже на це впливають такі фактори, як:

  • зростання цін на корми;

  • зменшення поголів'я свиней;

  • зростання витрат на виробництво та логістику.

В таких умовах українцям доводиться шукати способи економити на м'ясі, змінюючи свій раціон харчування та віддаючи перевагу більш доступним продуктам.

М'ясо на полицях супермаркету

Нагадаємо, як в Україні змінилися ціни на молочні продукти в червні 2024 року.

Як повідомляли раніше, українців попередили про спад цін на ранню капусту, огірки та зелену цибулю.

Як писав "Знай" раніше, в Україні стали доступнішими огірки та помідори.