Комунальні платіжки забирають в українців дедалі більше грошей. Тарифи зросли відразу на кілька послуг, але найсильніше вдарило по гаманцях подорожчання електроенергії. Про це свідчать дані Держстату.

Найбільшим тарифним ударом за останній час стало підвищення цін на електричну енергію. Вартість для населення зросла на 69,7% й з початку червня становить 4,32 гривні за кВт/год. Цей тариф встановили до 1 травня 2025 року.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, згідно з даними Держстату, подорожчали й інші послуги:

  • вивіз сміття – на 2%;
  • утримання та ремонт житла - на 3,5%;
  • послуги з управління багатоквартирними будинками – на 4,9%.

Водночас залишаються комунальні послуги, яких подорожчання поки що не торкнулося.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Показати ще

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Наприклад, вартість газу для населення у 2024 році залишатиметься незмінною. Газопостачальна компанія "Нафтогаз" зберегла пільговий тариф 7,96 гривні до весни наступного року.

Тарифи на воду у великих українських містах також поки що утримують. Регулятор планував збільшити плату для побутових споживачів у два етапи, проте остаточне рішення так і не було ухвалено.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.

Також наш портал інформував, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.