Нещодавно представники КМДА презентували амбітний проект під назвою "Концепція енергетичної стійкості Києва", покликаний вирішити одразу кілька нагальних проблем столиці.

Ключовим елементом цієї концепції є план створення двох ТЕЦ, що розташовані на різних берегах Дніпра. Особливістю цих об'єктів стане їхня здатність працювати на комбінованому паливі. Такий підхід дозволить значно зменшити обсяги сміття, що накопичується в місті.

сміттєзвалище

Для вивчення передового досвіду у цій галузі делегація з Києва відвідала Львів, де ознайомилась із проектом будівництва сміттєпереробного комплексу.

Крім того, кияни оглянули "процес рекультивації" полігону для сміття поблизу села Грибовичі. Ці проекти реалізуються з фінансовою підтримкою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), що наголошує на їх важливості в контексті міжнародного співробітництва та впровадження європейських стандартів в Україні.

Популярні новини зараз

Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня

Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

Показати ще

несанкціоноване сміттєзвалище

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, коментуючи візит до Львова, наголосив на актуальності проблеми утилізації відходів.

За його словами, кількість сміття не зменшується, і його правильна та безпечна утилізація потребує ефективних рішень. Тим більше, коли окупанти щодня намагаються позбавити нас газу та електроенергії.

Нагадаємо, наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні

Як повідомляв "Знай.uа", настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів

Знай.ua писав, вентилятор замість кондиціонера: що точно не можна робити з цим приладом - такі "лайфхаки" можуть коштувати життя