Прогнозована посуха у Чорноморському регіоні, який традиційно вважається житницею, може сильно вдарити по врожайності соняшнику та кукурудзи. У той же час зливи в США після рекордних температур загрожують посівам, скорочуючи світові запаси і підвищуючи ціни.

"Прогноз погоди для Чорноморського регіону – це великий червоний прапор", – каже Кріс Хайд, метеоролог із американської компанії Maxar. Посуха та нестача опадів у липні та серпні, швидше за все, завдадуть шкоди врожаям кукурудзи та соняшнику у цьому регіоні.

Про це розповіли у Reuters.

Засуха, фото: скріншот з відео

Рекордні температури в основних аграрних районах затримали посадку і завдали шкоди культурам, що розвиваються. Кліматичні зміни посилюють ці проблеми в Росії, Китаї, Індії та деяких частинах США, де зараз екстремально спекотно та сухо.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес

Показати ще

Світові ціни на пшеницю підскочили вже до 10-місячного максимуму в травні через погані погодні умови.

Південь та схід України також страждають від спеки та посухи. З 1 травня по 10 червня опадів випало лише 20-50% від норми, за даними державного синоптика. Засуха заважає розвитку озимих та ярих культур у деяких частинах Харківської та Донецької областей.

Посуха в Криму, фото: krymr.com

"Травень місяць в Україні виявився одним із найпосушливіших за останні 30 років", – зазначають держсиноптики. У північних регіонах, таких як Житомир, град пошкодив ярі культури, такі як кукурудза, соя та соняшник.

Тож якщо прогнози виправдаються, на нас чекають непрості часи для сільського господарства, що може призвести до зростання цін на продукти по всьому світу.

Нагадаємо, салат з цвіркунів, 3D-стейки та... водорості: ШІ разом із вченими з'ясував, що людство буде їсти через 30 років

Раніше ми писали про те, що природні катаклізми наближають Землю до небаченого виверження супервулкану – відлік почався

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з опасу води може не залишитися вже зовсім скоро - через що це відбувається і що на нас чекає