В Україні не всі пенсіонери отримали підвищені виплати після весняної індексації. Розповідаємо, хто саме залишився без надбавок і чому.

Весняна індексація, яка відбулася у березні 2024 року, торкнулася близько 10 мільйонів українців, збільшивши їхні пенсії на 8%. Проте, деякі категорії пенсіонерів залишилися без цих підвищень. Основна причина цього - законодавчі обмеження. Згідно з чинним законодавством, не всі пенсіонери мають право на індексацію.

Пенсіонер з грошима

До групи пенсіонерів, які не отримали підвищених виплат, належать:

Ті, хто вийшов на пенсію протягом останніх трьох років. Ця категорія пенсіонерів накопичила свою пенсію вже під час останніх економічних змін, і тому їхні виплати не підлягають індексації.

Популярні новини зараз

Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться

Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Показати ще

Пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію. Незважаючи на те, що держава вже підвищила мінімальні пенсійні виплати, ці пенсіонери також не отримали додаткових надбавок під час останньої індексації.

Пенсіонери з високим рівнем пенсії. Держава вважає, що ці виплати вже достатньо збільшені, тому вони також не підлягають індексації.

Незважаючи на відсутність індексації для деяких пенсіонерів, вони можуть розраховувати на додаткову надбавку після досягнення 70-річного віку. Ця надбавка автоматично розраховується у місяць досягнення певного віку і її розмір варіюється від 300 до 570 гривень.

Нагадаємо, Пенсіонерам нададуть індивідуальний бонус: грошей побільшає, але не у всіх

Раніше ми розповідали, що ПФУ виплачує субсидії на окуповані території: скільки та кому – ніхто не знає

Також, Зміни в призначенні субсидій: як зберегти допомогу, якщо родич прописаний, але не живе з вами