Підвищення акцизів на пальне вдарить по кишенях всіх українців, а не лише власників автотранспорту. Таку заяву зробив фахівець з аудиту Михайло Крапивко у сюжеті "Дніпро Оперативний".

З 1 липня в Україні очікується перший етап перегляду акцизів на пальне. Відповідне рішення ухвалили у Верховній Раді ще 31 травня.

АЗС. Фото: скрін youtube

Михайло Крапивко прогнозує, що після перерахунку акцизів вартість бензину А-95 складатиме приблизно 65 гривень за літр. Втім, удар прийдеться не лише по гаманцях автовласників. На його думку, зростання цін на пальне спровокує подорожчання майже всіх товарів та послуг.

"Будь-які зміни в ціні палива - це зміни в ціні будь яких товарів, робіт, послуг. Бо паливо є завжди і усюди. І це стосується будь-якої сфери. І завжди це є значним поштовхом для інфляційних процесів. Врешті-решт, інфляційні процеси приводять до девальвації національної валюти і здійснюється збідніння домогосподарств", - заявив експерт.

Популярні новини зараз

Війна в Україні триватиме до 2029: відомий астролог шокував передбаченням

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що підвищення акцизів на пальне було ініційовано, щоб поповнити державний бюджет та наблизити ціни на бензин до європейських.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скільки заощадять власники авто із ГБО після подорожчання палива в Україні: "Вигідно, але не так..."

Також наш портал інформував, власники електрокарів не зможуть більше заощаджувати на зарядці: нові тарифи не пощадять нікого.

Крім того, ми писали, "Намагаємося закрити дірку": експерт пояснив, що буде з цінами на бензин при зростанні акцизів.