Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до оплати рахунків за "блакитне паливо", є дуже важлива інформація. Так, газовики нагадують про дуже важливу дію для всіх споживачів газу. Важливо розібратися, що потрібно встигнути зробити, а головне коли.

Літо у розпалі, як і сезон відпусток. Тому їдучи на відпочинок, дуже важливо встигнути зробити необхідні речі, щоб убезпечити житло на час своєї відсутності. Зокрема, перекрити газ.

Про це нагадали у Волинській філії компанії "Газорозподільні мережі України".

Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Важливо пам'ятати, що перекриття газових кранів перед виходом з дому - це ключ до вашої безпеки та безпеки вашого будинку", - наголошують у "Газмережах".

Популярні новини зараз

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Показати ще

Газовики нагадують, що за відсутності людини може статися витік газу, що може призвести до вибуху, руйнування будинку та загрози здоров'ю та життю сусідів. Саме тому дуже важливо перекривати газові крани у разі виїзду з дому як на тривалий період, так і лише на кілька днів.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Як перекрити газ

У "Газмережах" нагадують, що якщо ручка крана знаходиться у вертикальному положенні - значить газ увімкнений. Щоб перекрити подачу газу, потрібно повернути кран у горизонтальне положення перпендикулярно до труби. Така проста дія може врятувати ваше майно, а також життя сусідів.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Що ще потрібно зробити при тривалому від'їзді

При від'їзді у відпустку дуже важливо вчасно зняти свідчення лічильника, якщо вас не буде вдома наприкінці місяця, щоб вчасно передати їх постачальнику газу — таким чином ви вбережете себе від переплат.

Також дуже важливо вчасно платити за газ — це потрібно робити до 25 числа кожного місяця. У відпустці зробити оплату можна дистанційно.

Нагадаємо, оновити дані не лише у ТЦК, а ще й у "Нафтогазі": що вимагають від українців.

Раніше повідомлялося, що не виплатити і за все життя: за що газовики можуть виписати півмільйонний штраф.

Також, тарифний зашморг: за які комунальні послуги доведеться платити більше.