З 1 липня у Львові вступають в силу нові обмеження щодо безкоштовного користування громадським транспортом для пенсіонерів та людей з інвалідністю III групи, які мають пільгові ЛеоКарти.
Згідно з новими правилами, ці групи громадян зможуть здійснювати до 60 безкоштовних поїздок у місяць. Це обмеження поширюється на всі види міського пасажирського транспорту, що обслуговує Львівська міська територіальна громада.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Якщо пасажирі перевищують ліміт 60 безкоштовних поїздок, вони зобов'язані будуть оплачувати кожну наступну поїздку за повною вартістю, яка становить 13 гривень.

Невикористані безкоштовні поїздки не можна буде перенести на наступний місяць - вони будуть анульовані в кінці кожного місяця.

Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада

Директор департаменту міської мобільності Львівської міської ради Олег Забарило пояснює, що таке обмеження дозволить значно зменшити фінансове навантаження на міський бюджет - очікується економія приблизно 30 мільйонів гривень щорічно.

Популярні новини зараз

Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Показати ще

Це рішення спрямоване на більш раціональне використання бюджетних коштів і збереження стабільності фінансування громадського транспорту у Львові.

Нагадаємо, громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи

Раніше ми писали про те, що несподіване підвищення: містяни приголомшені новими тарифами на проїзд

Вам буде цікаво дізнатися міський транспорт може бути безкоштовним для вас: що треба знати