Малозабезпечені українці мають можливість оформити житлову субсидію, але у ряді випадків у наданні допомоги можуть відмовити. У тому числі при наявності боргу за комунальні послуги. Проте вихід із такої ситуації існує, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Якщо домогосподарство має навіть відносно невисоку заборгованість за комунальні послуги, з оформленням допомоги від держави можуть виникнути труднощі.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді попереджають, що житлова субсидія не надається особам, які мають борг у розмірі понад 680 гривень. Щоб подати заяву на допомогу, необхідно погасити заборгованість та надати підтверджуючі документи.

Що робити, якщо немає грошей

Якщо борг став причиною відмови у призначенні субсидії, а грошей на його погашення немає, то існує альтернативний спосіб отримати право на допомогу.

Популярні новини зараз

Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні

Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У такому разі споживачеві необхідно звернутися до постачальника комунальних послуг, перед яким накопичився борг та домовитись про укладання договору про реструктуризацію. Суму поділять на кілька зручних для боржника платежів.

Після цього Пенсійний фонд схвалить призначення житлової субсидії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо вперше звертаєтеся за субсидією: що потрібно знати, щоб не виникло проблем з оформленням.

Також наш портал інформував, грошова допомога на оплату комуналки: розширено перелік громадян, які отримають виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.