У літній період українці змушені сидіти без світла більшу частину доби й багато фахівців вважають, що взимку ситуація в енергосистемі стане лише складнішою.

Своєю думкою із цього приводу поділився й експерт з енергетики, директор спецпроєктів у НТ центрі "Психея" Геннадій Рябцев в ефірі "Українського радіо".

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Графіки стабілізаційних відключень будуть з українцями щонайменше до завершення війни. Відповідно, і зими будуть набагато важчими, ніж у мирний час, проте катастрофи в енергосистемі країни не очікується.

"Можна казати про те, що і опалювальний сезон, і далі – це буде достатньо складним періодом, але це не катастрофа, не апокаліпсис, не блекаут", - заявив Геннадій Рябцев.

Популярні новини зараз

Переїжджати або мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води

Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів

Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

Показати ще

Відключення світла. Фото: скрін youtube

На думку фахівця, зима 2024-2025 буде непростою, але й говорити, що вона буде найважчою за всю історію, теж не вірно. Він наголосив, що в холодну пору року українцям, ймовірно, збільшать інтервали відключення світла.

"Як на мене, найгірше, що може статися – це можуть збільшитися інтервали, коли не буде електричної енергії у побутових споживачів, наприклад, з 3 до 4 годин чи з 4 до 5 годин", - каже експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю".

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."