1 вересня 2024 року – нова ймовірна дата підвищення акцизів на паливо в Україні. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Акцизи на пальне в Україні планували підвищити у липні, проте відповідний законопроєкт ухвалили лише у першому читанні. У зв'язку з цим нова прогнозована дата – з 1 вересня.

АЗС. Фото: скрін youtube

Сергій Куюн поділився думкою, що головна причина відстрочення цього рішення – відсутність єдиної позиції щодо розміру акцизної ставки на скраплений газ.

За словами експерта, за 2 місяці прострочення з ухваленням рішення щодо акцизів, бюджет недоотримав 12 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз

Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати

Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів

Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Показати ще

Як можуть змінитись ціни на пальне

Після підвищення акцизів на пальне, українські АЗС можуть перерахувати ціни на бензини, дизель та скраплений газ.

АЗС. Фото: скрін youtube

Так, за прогнозами експертів, на першому етапі підвищення акцизів бензин може подорожчати на 1,5 гривні, дизельне пальне – на 1,85 гривні, а автогаз – на 6 гривень.

Водночас Сергій Куюн заявляв, що підвищення акцизів не стане катастрофою для водіїв. За його словами, на формування цін впливає не лише податкова складова, а й світові ціни.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на дизель та автогаз просіли, бензин – дорожчий: актуальна ситуація на АЗС та прогноз на липень.

Також наш портал інформував, автоексперт пояснив, як урятувати гроші від дорогого ремонту після поїздки на АЗС: ніхто й не замислювався.

Крім того, ми писали, українців чекає нове зростання цін на бензин з 1 липня: заправляйте каністри вже зараз.