Українські пенсіонери можуть одержувати щомісячні доплати до пенсії у розмірі 150-300 гривень. Однак просто так такий "бонус" ніхто не дасть. Яким критеріям потрібно відповідати, йдеться у матеріалах Пенсійного фонду.

В Україні крім основної пенсії деякі люди похилого віку можуть отримувати додаткові виплати від держави. У ряді випадків їх призначають автоматично, але в деяких ситуаціях не обійтися без особистого звернення до органів ПФУ.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, пенсіонери можуть отримувати доплати за утримання дітей. Ця надбавка призначається, якщо людина похилого віку отримує пенсію за віком і має на утриманні дитини до 18 років. Важлива умова – пенсіонер не повинен працювати. Сума додаткової виплати у такому разі – 150 гривень на місяць.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

Крім того, пенсіонери можуть самостійно заслужити щомісячну доплату до пенсії у розмірі 292 гривні. Для цього необхідно набути статусу Почесного донора, здавши безкоштовно 40 максимально допустимих доз крові або клітин крові, або 60 максимально допустимих доз плазми крові.

Доплата за донорство становить 10% від прожиткового мінімуму та змінюється відповідно до його розміру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.