В Україні поки що немає причин для істотних коливань внутрішніх цін на продукти харчування. Про це заявив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати, член Української ради бізнесу Михайло Непран в ефірі "Українського Радіо".

Фахівець наголосив, що з початку повномасштабної війни минуло чимало часу і ринок в Україні стабілізувався. На сьогоднішній день немає підстав для різкого зростання цін, наприклад, на курячі яйця. Однак деякі цінові коливання все ж таки не виключаються.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"У нас зараз стабілізувався ринок. Коли виросла була ціна на яйця, то це все-таки вплив війни. Неможливість закупити молодняк, щоб за 3-4 місяці курча виросло в курку-несучку. Зараз таких перебоїв немає. Можуть бути незначні коливання ціни на зернові, тому що 70% при відгодівлі ― це комбікорм", - пояснив Михайло Непран.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Українців попередили про новий тариф на електроенергію: скільки заплатимо світло у жовтні

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Показати ще

Водночас в Україні очікується сезонне зниження цін на деякі продукти. Наприклад, Непран прогнозує падіння цін на картоплю, як почнуть збирати врожай.

"Причин для різких коливань внутрішніх цін на продукти у нас немає. Завжди є сезонне падіння цін. Щойно зараз піде урожай картоплі, моментально впаде її ціна", - констатував експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни "кусаються" ще болючіше: супермаркети встановили нові ціни на зелений горошок, кукурудзу та оливки.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.