У 2024 році Сполучені Штати продовжуватимуть надавати всебічну допомогу українцям, які знайшли тут прихисток після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Програма Uniting for Ukraine, що надає захист та можливість проживання в США, залишається в силі, і багато біженців можуть розраховувати на різні види підтримки.

Державна допомога доступна українцям, які прибули до США з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2023 року, мають гуманітарний пароль та низький дохід або зовсім не мають його. Це стосується тих, хто перетнув мексиканський або канадський кордон, а також тих, хто прибув за програмою Uniting for Ukraine.

Біженці. Фото: скрін youtube

Медичне страхування

Однією з основних форм підтримки є медичне страхування. Програми Medicaid та Refugee Medical Assistance (RMA) охоплюють широкий спектр медичних послуг: від відвідувань лікаря та діагностичних тестів до невідкладної допомоги, лікування хронічних захворювань та госпіталізації. У деяких штатах також надається стоматологічне покриття.

Продовольча допомога

Програма Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) забезпечує продовольчу підтримку. У 2024 році максимальні виплати за цією програмою становлять 291 долар на одну особу, 535 доларів на двох осіб та 766 доларів на трьох осіб. Ці кошти зараховуються на спеціальну дебетову карту EBT, яку можна використовувати для купівлі продуктів харчування.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Грошова підтримка для сімей

Програма Temporary Assistance for Needy Families (TANF) надає тимчасову грошову допомогу сім'ям з дітьми та вагітним жінкам до моменту їх працевлаштування і досягнення фінансової самостійності. Розмір виплат залежить від штату та кількості членів сім'ї.

Допомога одиноким людям та парам без дітей

Для одиноких людей та пар без дітей існує програма Refugee Cash Assistance (RCA), яка допомагає в працевлаштуванні та адаптації протягом перших 12 місяців після прибуття до США.

Підтримка для літніх людей та осіб з інвалідністю

Літні люди віком понад 65 років та люди з інвалідністю можуть отримувати фінансову допомогу за програмою Supplemental Security Income (SSI). У 2023 році максимальна щомісячна виплата складала 943 долари на одну особу або 1415 доларів на пару.

Допомога для жінок та дітей

Програма Women, Infants and Children Aid (WIC) забезпечує підтримку вагітним жінкам, матерям, що годують, та дітям до п'яти років, надаючи корисні продукти харчування та медичні огляди.

Українські біженці. Фото: скрін youtube

Житло та працевлаштування

Українські біженці також можуть отримати допомогу з пошуком житла, оформленням імміграційних документів та працевлаштуванням. Для цього необхідно звернутися до місцевого агентства соціального забезпечення, надавши паспорт, форму I-94, підтвердження проживання у штаті та номер соціального страхування. Допомога надається на весь період дії гуманітарного пароля, доки заявник відповідає критеріям доходу.

Нагадаємо, Біженцями у Чехії може зацікавитися поліція: як уникнути небажаного візиту

Раніше ми розповідали, що У Латвії продовжили дію пільг для українських біженців: що потрібно знати

Також, Польща підвищує мінімальну зарплату: на скільки поповниться гаманець українців