В Україні фіксується подорожчання зрідженого газу. Втім, зростання цін на АЗС не рівномірне - десь паливо стало дорожчим на 10 копійок, а подекуди й на 1 гривню. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

За тиждень з 1 по 8 липня середня вартість автогазу країною збільшилася на 18 копійок - до 26,78 гривні за літр. Істотне подорожчання палива фіксується у державній мережі "Укрнафта" – на 80 копійок. Найменше паливо зросло в ціні в мережі Marshal – на 10 копійок.

Автогаз. Фото: скрін youtube

Також збільшилися ціни на АЗС "Авантаж 7" та "БРСМ-Нафта" - на 20 та 29 копійок відповідно. Однак у мережі "БРСМ-Нафта" вартість змінилася нерівномірно: найбільш відчутне подорожчання на Одещині на 1 гривню, а найменше на Херсонщині - на 10 копійок.

Дані моніторингу свідчать, що найвідчутніші цінові коливання сталися у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській та Київській областях. У цих регіонах автогаз у середньому додав у вартості 26 копійок. Водночас оператори у Сумській та частково Полтавській областях змогли утримати ціни.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

АЗС, скріншот: YouTube

Як заявляється, головною причиною цінової "турбулентності" стало значне зростання вартості зрідженого газу в гурті. З початку липня ресурс зріс у ціні на 2500 грн за тонну - до 41 010 грн.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бензин на 2 грн, а солярка - 1 грн: в Україні готуються до стрибка цін на паливо, коли почнеться.

Також наш портал інформував, відчутне подорожчання автогазу: експерт засмутив прогнозом власників авто із ГБО.

Крім того, ми писали, наслідки відчують не лише водії: чого чекати після підвищення акцизів на пальне.