Періодичні повірки газових лічильників - обов'язкова процедура, яку не можна проігнорувати. Порушникам можуть демонтувати прилади обліку та змусити сплатити збитки. Про це попередили фахівці проєкту "ГазПравда".

Чинні нормативно-правові акти передбачають, що газовики можуть самі обирати спосіб перевірки газових лічильників. Зокрема, це можуть робити у стаціонарних чи пересувних лабораторіях – із попереднім демонтажем приладу обліку. Також процедуру можуть провести без демонтажу – на місці експлуатації.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Періодичність повірки залежить від встановленого у споживача лічильника:

  • прилади класу 1,0 – раз на 2 роки;
  • прилади класу 1,5 – раз на 8 років.

Споживач зі свого боку зобов'язаний надати доступ до свого лічильника, якщо представники облгазу проінформували про необхідність проведення повірки.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Якщо власник домогосподарства не допустив газовиків для перевірки, то складається Акт про порушення та через 20 днів з дня складання документа порушнику буде здійснено розрахунок збитків за граничними обсягами споживання.

При цьому можна уникнути цих санкцій. Збитки не доведеться сплачувати, якщо перевірку приладу обліку буде здійснено протягом 20 днів з моменту складання Акту про порушення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Також наш портал інформував, газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень.

Крім того, ми писали, стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.