З новим комунальним платежем вже скоро зіштовхнуться жителі Черкас. Хоча тарифи на опалення залишаються незмінними, вже цього опалювального сезону суми в платіжках збільшаться. Чому так сталося і кому доведеться платити більше?

Як пояснив керівник КП “Черкаситеплокомуненерго” Павло Карась, жителі Черкас будуть змушені доплачувати за "втрату функціонування системи" відповідно до чинних нормативів.

тепло подорожчає

Основною причиною додаткових витрат є необхідність компенсувати теплові втрати, які виникають під час руху теплоносія трубами. Зокрема, це стосується сушарок для рушників, встановлених у ванних кімнатах. Коли сушарка для рушників стає частиною опалювальної системи, втрачається частина теплової енергії, яку необхідно компенсувати.

На час воєнного стану в Україні запроваджено мораторій на підвищення тарифів на опалення. Це означає, що тариф не змінюється, але комунальні служби змушені знайти спосіб компенсувати втрати тепла. Таке рішення прийнято, щоб зберегти стабільність роботи системи опалення та забезпечити якісне теплопостачання містянам.

Популярні новини зараз

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон

Чоловік захворів на рак через інтим, але ні про що не шкодує: "Я надто багато веселився"

Кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив"

Показати ще

Рушникосушарка. Фото: скрін youtube

Втім, черкаські комунальники знайшли вихід. Тариф на опалення не зміниться, але суми в платіжках зростуть через новий платіж.

Обурені мешканці запитують, чи справедливо це рішення і чому не можна знайти інші способи зменшення витрат. Проте комунальні служби запевняють, що це вимушений крок, необхідний для підтримання функціонування системи опалення в умовах складної економічної ситуації.

Нагадаємо, Не так уже й вигідно: яким буде рахунок за охолодження квартири вентилятором

Раніше ми розповідали, що Комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю

Також, Тарифи вимагає підвищувати МВФ: що чекає на українців