Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що у червні свинина від українських виробників хоч і ненабагато, але подешевшала.

Минулого місяця середні ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини були в середньому на 1% дешевші ніж місяць тому.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків Асоціації "Свиноводи України".

Свинина в супермаркеті, фото: vik-hitline.com

Повідомляється, що у червні 2024 року середні ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини в Україні були в середньому на 1% дешевшими ніж місяцем раніше.

Популярні новини зараз

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Протягом червня охолоджене м'ясо свиней було доступнішим для українців, ніж наприкінці весни. Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини у перший місяць літа була на 0,9% або 1,8 гривні за кілограм нижче, ніж у травні та становила 191,9 гривні за кілограм. Проте не всі м'ясні частини подешевшали, констатують аналітики.

Ціни на свинину, скріншот з відео

"Хоча середні ціни на свинину в червні знижувалися, цінники далеко не всіх напівфабрикатів відреагували однаково. Так, наприклад, лопатка та кульшова частина знизилися в ціні найсильніше - на 2,3% і 2,8% відповідно. Зміна цін преміальних вирізки та корейки була практично непомітною, адже середня ціна за місяць скоректувалася на 0,3% або в межах 1 гривні за кілограм.

Аналітики зазначили, що окрім зниження закупівельних цін на свинину на 10%, вплив на ціни на прилавку має й низку інших факторів, у тому числі й додаткові витрати, пов'язані з адаптацією торгових точок до відключення електропостачання.

За відгуками постачальників закладів роздрібної торгівлі, не всі змогли адаптуватися до форс-мажорних обставин роботи. Втім, уже наприкінці місяця більшість гравців ринку звикли до нових реалій та організували свою роботу відповідно.

Крім того, галузеві аналітики зазначили, що зниження цін на свинину синхронізувалося з аналогічною динамікою цін на курятину (-0,8% проти середньої ціни у травні), тоді як яловичина додала 5%.

Нагадаємо, тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях.

Раніше повідомлялося, п'ятірка українських "суперфудів", які незамінні за поживною цінністю.

Також, українців готують до шаленого подорожчання води – стане на вагу золота або зникне зовсім.