В Україні фіксується незначний, але неприємний стрибок цін на популярні овочі. У супермаркетах подорожчали болгарський перець, капуста та томати. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порту Мінфін.

Літо у розпалі, але деяка овочева продукція не тішить українців доступністю. Якщо порівнювати з червнем, то в супермаркетах помітно піднялися ціни на болгарський перець, молоду капусту та частково на помідори.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на перець

Середня вартість болгарського перцю зросла майже на 10 гривень – із 190,68 до 200,10 гривні за кілограм. Найдорожче він у мережі Megamarket – майже 235 гривень за кіло. Найскромніший цінник у супермаркетах Auchan – 169 гривень за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Показати ще

Ціни на капусту

Молода капуста в середньому продається по 15,93 гривні за кілограм, подорожчавши більш ніж на 4 гривні. Однак у деяких супермаркетах цінник на овоч радує, наприклад, у Novus можна взяти по 8,79 гривні за кіло. В інших мережах ціни майже в 2-3 рази вищі.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Ціни на помідори

Червоні помідори в середньому подорожчали на кілька гривень – з 79,49 до 82,41 гривні за кілограм. Водночас Auchan знизив ціни на рожеві помідори з 87,13 до 69,50 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не рекорд, але дорого: в Україні супермаркети оновили ціни на малину, смородину та лохину.

Також наш портал інформував, урожай менший, а ціни вищі: популярний фрукт стане екзотикою для українців.

Крім того, ми писали, генератори змушують магазини піднімати ціни: що подорожчає вже у вересні.