Платіж за доставку газу є обов'язковим для всіх споживачів, у тому числі тих, хто прокладав труби до будинку власним коштом. Чому так, відповіли фахівці компанії "Газмережі".

Газовики зазначили, що одне з найпопулярніших питань споживачів – чому потрібно платити за доставку, якщо труби прокладалися за мій рахунок? Фахівці поспішили пояснити, що газорозподільні мережі мають більшу протяжність.

Доставка газу, скріншот: YouTube

"Щоб потрапити в оселю споживача з загального газопроводу, газ проходить 20-30, а то й 100 км. Та частинка газопроводу, яку ви бачите на вулиці – це дуже незначна частка газорозподільних мереж", - йдеться у повідомленні.

Спочатку газ доставляється з магістрального газопроводу на газорозподільну станцію, звідки йде газорегуляторні пункти. Там тиск газу знижується та здійснюється подальша подача до споживача.

Популярні новини зараз

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Тобто плата за доставку – це не конкретна плата за трубу, яка заведена до будинку. У цей тариф закладено плату за всі газові мережі у межах регіону, які обслуговуються оператором системи розподілу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде лише 20 днів: українці можуть втратити купу грошей через газові лічильники.

Також наш портал інформував, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.