Якщо Ви не оплачуєте своєчасно рахунки за тепло і водопостачання, зверніть увагу на наступне: відтепер, згідно з повідомленням від Київської міської державної адміністрації, Вам можуть нарахувати штрафні санкції. Загальна сума боргів киян становить 7,4 мільярди гривень, з яких значна частина — за гаряче та холодне водопостачання.

Якщо Ви не оплатили свої рахунки і не оформили розстрочку, Вам доведеться сплатити пеню, яка не перевищує 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Наприклад, за борг у 1000 гривень пеня складатиме 10 копійок на день прострочення.

Борги за комуналку

Не відкладайте оплату, щоб уникнути додаткових витрат.

Ті, хто вирішив укласти договір про перегляд боргу, не будуть піддаватися нарахуванню пені за прострочення своїх рахунків. Це означає, що вони мають можливість узгодити нові умови погашення заборгованості з комунальними службами без додаткових фінансових штрафів.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Показати ще

Для того щоб укласти договір про реструктуризацію, потрібно звернутися до сервісного центру Центру комунального сервісу або скористатися онлайн-сервісом. Це можливо на такі послуги, як постачання гарячої води та опалення, водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд, управління багатоквартирним будинком і вивезення побутових відходів.

Тарифи на комуналку, субсидії / фото: ЦКС

Реструктуризація дозволяє жителям міста зберегти доброзичливі умови співпраці з комунальними службами і уникнути пені за прострочення, що може допомогти зменшити фінансове навантаження в періоди складних обставин.

Нагадаємо, цей тягар вивезуть не всі: новий тариф на воду зробить людей жебраками

Раніше ми писали про те, що кого з українців можуть позбавити субсидії: юристка назвала підстави для припинення виплат

Вам буде цікаво дізнатися зробили дарчу, але передумали: як повернути подароване житло