Відсутність відбитка печатки на документі не впливає на розрахунок пенсії. Це питання регулюється українським законодавством. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якщо пенсіонер має довідку про заробітну плату, підтверджену первинними документами, або якщо його страховий стаж після 01.07.2000 року менший за 60 місяців, для розрахунку пенсії враховується заробітна плата за будь-які 60 місяців підряд до 30.06.2000, незалежно від перерв.

Підпис документів / фото: скріншот Youtube

Довідка про заробітну плату має містити назви первинних документів, на підставі яких її видано, та місця їх зберігання. Відповідно до статті 58 Господарського кодексу України, печатка на документі не є обов’язковою. Тому відсутність печатки на довідці не створює юридичних наслідків.

Що стосується виплат до Дня Незалежності у 2024 році, то механізм залишається таким самим, як у 2023 році. Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, гроші будуть виплачені у серпні разом із пенсією.

Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

Ветеранам війни, які служать або працюють, кошти будуть спрямовані на небюджетні рахунки військових частин або організацій. Іншим особам, які мають право на виплату, але не є пенсіонерами або не працюють, потрібно подати заяву до Пенсійного фонду. Виплати здійснюватимуться через уповноважені банки.

Нагадаємо, реквізити страхових виплат змінились: ПФУ повідомив, що робити

Раніше ми писали про те, що пенсіонери отримають "бонус" у 500 гривень: чекати не довго

Вам буде цікаво дізнатися українці можуть розраховувати на фінансову допомогу: що потрібно знати