У Польщі ввели новий штраф у розмірі 500 злотих, що приблизно дорівнює 115 євро, за порушення правил безпеки у спеку. Цей штраф може стосуватися як місцевих жителів, так і українських біженців, які зараз знаходяться в Польщі.

Причина введення штрафу — недбале залишення дітей або домашніх тварин у закритому автомобілі під час спекотного дня. Такі випадки викликали громадський резонанс, що змусив владу реагувати.

Собака в машині, фото sobakovod

Портал inPoland наводить приклади подібних інцидентів, коли через необдумані дії людей сталися трагічні наслідки для дітей та тварин. Польська поліція закликає громадян реагувати на такі випадки, телефонуючи до служб екстреної допомоги або, в критичних ситуаціях, навіть розбивати скло автомобіля, щоб врятувати життя.

Також нагадують водіям про необхідність зупинок під час подорожей у спеку та наявність кондиціонера та води в автомобілі для запобігання зневодненню.

Популярні новини зараз

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Показати ще

Дитина в машині, скріншот: Youtube

Україна поки що не ввела подібний штраф, але правоохоронці закликають українців дотримуватись правил безпеки під час спекотної погоди та не залишати нікого замкненим у закритому автомобілі.

Нагадаємо, господарі кинули цуценя на парковці та змилися, але пухнастик побіг прямо за ними: що сталося потім

Раніше ми писали про те, що екзамен для вашого котика: дізнайтесь інтелект улюбленого пухнастика за допомогою простої вправи

Вам буде цікаво дізнатися думали, що нешкідливо балуєтеся? Вчені знайшли серйозну проблему в котячих подряпинах