Українці отримають платіжки за електроенергію із досить несподіваними сумами. У середньому нарахування не сильно відрізнятимуться від тих часів, коли тариф становив 2,64 гривні за кВт.

Чому побутовим споживачам доведеться заплатити в липні стільки ж, як і до підвищення тарифу, пояснив директор спеціальних проєктів у НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев у коментарі РБК-Україна.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube

З 1 червня в Україні підвищили тариф на електроенергію для населення до 4,32 гривні за кВт/год. Суми в рахунках українців мають помітно збільшитись, але фактично для багатьох нарахування залишаться незмінними.

Геннадій Рябцев пояснює, що таке явище спровоковане тяжкою ситуацією в енергосистемі. Значні обмеження електропостачання призвели до "вимушеної економії".

Популярні новини зараз

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

За його словами, середньостатистичний споживач змушений сидіти без світла приблизно 12 годин на добу, тому рівень споживання різко знижується, у деяких випадках навіть удвічі. Відповідно, це відбивається і на платіжках.

"Щодо сум у платіжках, думаю, у результаті вони будуть приблизно такими ж, як були до підвищення цін", - вважає експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи готуватися до нового підвищення: в обленерго дали прогноз вартості електроенергії.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватися до зими з відключеннями світла.