У холодні дні взимку українці матимуть електроенергію приблизно стільки ж, як і спекотні літні місяці. Про це заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в ефірі Громадського радіо.

Володимир Омельченко зазначив, що держава планує ремонтну кампанію атомних блоків таким чином, щоб усі вони працювали вже до середини жовтня. При цьому він наголошує, що неможливо точно спрогнозувати, скільки українці будуть зі світлом у опалювальному сезоні.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

На думку фахівця, базової електроенергії взимку має бути стільки ж, скільки й зараз. Тобто в холодні дні будуть приблизно такі ж графіки, як у спеку. Однак такий сценарій можливий за умови, що не буде масованих ударів по енергосистемі.

Відключення світла, фото: YouTube

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

"Я думаю, що у нас в складній ситуації, наприклад, в холодні дні взимку, буде ситуація приблизно така ж, як зараз (плюс-мінус декілька годин відключень). Безумовно, за умови, що не буде нових руйнацій енергетичної системи", - прогнозує експерт.

Варто нагадати, що в "Укренерго" очікують значного покращення в енергосистемі ближче до осені. У вересні-жовтні навіть будуть шанси уникати відключень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, графіки більше не застосовуються: де в Україні скасували відключення світла.

Також наш портал інформував, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Крім того, ми писали, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватися до зими з відключеннями світла.