Українці можуть залишитися без газопостачання через виявлення у домогосподарстві певних порушень. Про це попереджають "Газорозподільні мережі України".

В Україні перед початком опалювального сезону у кожній квартирі проведуть перевірку газового обладнання та внутрішніх газових мереж. У деяких випадках газовики можуть припинити газопостачання домогосподарства.

Перевірка газового обладнення. Фото: youtube

Залишити без газу можуть такі порушення:

  • відсутність вільного доступу до газопроводів та запірних пристроїв;
  • відсутність актів перевірок та прочищення димових та вентиляційних каналів;
  • газопроводи прокладено з порушенням проєктної та нормативної документації.

Крім того, фахівці газової служби можуть перекрити вентиль у разі виявлення витоку блакитного палива або несправності димових та вентиляційних каналів, відсутність тяги.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Перевірка газових приладів. Фото: скрін youtube

Якщо під час перевірки буде встановлено, що споживач самостійно підключив газовий прилад до системи газопостачання, його може бути відключено. Проводити заміну або встановлення газових приладів можуть лише фахівці, які мають відповідний дозвіл.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, маленька помилка виллється у велику суму: "Газмережі" застерегли від проблем із платіжками.

Також наш портал інформував, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, крайній термін – жовтень: "Газмережі" нагадали, що мають зробити українці до опалювального сезону.