Українцям із боргами за житлово-комунальні послуги загрожує не лише нарахування пені чи відключення послуги, а й інші штрафні санкції. Про це повідомляється на сайті ПрАТ "Черкаське хімволокно".

Несвоєчасна оплата комунальних послуг може призвести до нарахування пені – не більше 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Втім, це лише "верхівка айсберга".

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо справа боржника потрапляє до суду, то, крім пені, доведеться заплатити ще й низку "неустойок", зокрема індекс інфляції, 3% річних і витрати на судовий збір.

"У разі звернення виконавця послуг до суду з позовом про стягнення заборгованості, окрім стягнення суми боргу, боржник додатково сплатить штрафні санкції, а саме: пеню, індекс інфляції та 3% річних. До того ж, боржник компенсує позивачу ще й витрати на судовий збір та інші витрати, компенсацію яких буде визначено судом", - повідомляє підприємство.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

В результаті, крім "тіла" боргу утворюється ще одна досить значна сума, тому споживачам рекомендують розв'язувати проблеми з оплатою до того, як постачальник подасть позов до суду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Також наш портал інформував, штраф – понад 11 000 гривень: українців почали жорстко карати за борги з комуналки.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.