У Києві налічується майже 40 тисяч квартирних лічильників, які мають пройти повірку до кінця серпня. Якщо процедуру не виконати, то вже з вересня витрати на комунальні послуги можуть зрости. Про це повідомляє комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Споживачам слід перевірити міжповірочний період своїх приладів обліку. За інформацією ЦКС, у столиці налічується 32 047 лічильників гарячої води та 7599 теплової енергії, які мають пройти перевірку до кінця серпня.

Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Українцям нагадали, що перевірка лічильників потрібна для подальших коректних нарахувань за спожиті послуги.

Якщо прилад обліку не пройде перевірку у встановлений період, він буде знято з абонентського обліку. Для споживача це ризик помітно переплатити за послуги, адже нарахування будуть здійснюватися або за нормою або за загальнобудинковим лічильником.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube

"Неповірений прилад буде знятий з абонентського обліку і нарахування здійснюватиметься за загальнобудинковим лічильником, а при його відсутності – за нормою", - йдеться у повідомленні.

Замовити повірку лічильника споживач може самостійно, обравши компанію, яка виконує такі роботи та має відповідну ліцензію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.

Також наш портал інформував, чому не можна ігнорувати повірку лічильників: комунальники назвали вагомий аргумент.

Крім того, ми писали, українцям нагадали про обов'язкову перевірку газових лічильників: скільки грошей готувати.