Українців змушували платити за житлово-комунальні послуги по завищеному тарифу. Факт порушення тарифоутворення виявили співробітники головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

У Миколаєві на підставі скарги місцевої мешканки провели позапланову перевірку комунального підприємства, яке надавало послуги із вивезення побутових відходів.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Співробітники Держпродспоживслужби виявили порушення у механізмі формування тарифу.

"Перевіркою встановлено суттєві порушення у сфері ціноутворення. Так, насамперед, при здійсненні розрахунків тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами підприємством порушено механізм формування тарифу", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Зокрема, комунальне підприємство необґрунтовано завищило витрати на пальне, що є вагомою складовою тарифу. Зазначається, що вартість бензину А-95 завищили на 5,92 гривні/літр, а дизеля – на 0,42 гривні/літр.

Держпродспоживслужба ініціювала перерахунок тарифу та встановлення його на економічно обґрунтованому рівні. Споживачам нагадали, що у разі сумнівів у правильності нарахувань за комуналку, вони можуть направити своє звернення, на підставі якого буде проведено перевірку.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки з "сюрпризом": чому деякі українці можуть переплачувати за водопостачання.

Також наш портал інформував, вода дорожчає на 32%, каналізація – на 29%: споживачів поставили перед фактом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на холодну воду може зрости вдвічі: кому зі споживачів готувати гаманці.