З наступного року українцям, які працюють у Чехії, доведеться зіткнутися з новими правилами щодо випробувального терміну на роботі.

Міністерство праці Чехії планує внести зміни до Трудового кодексу, які значно подовжать випробувальний період. Якщо раніше цей термін складав три місяці, то тепер він буде продовжений до чотирьох місяців для звичайних працівників і до восьми місяців для керівників.

Заробітчани, фото: скріншот з відео

Ці зміни, які мають обговорити на засіданні уряду вже цього місяця, можуть суттєво вплинути на українців, які шукають роботу в Чехії або вже працюють там. Продовження випробувального терміну означає, що працівники довше перебуватимуть у стані невизначеності, не маючи повної впевненості у своїй позиції. Також роботодавець тепер матиме право продовжувати випробувальний термін за згодою з працівником, що може ускладнити процес набуття стабільної роботи.

українські заробітчани

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Показати ще

Ініціатори змін наголошують, що вони мають позитивні аспекти. Зокрема, роботодавці отримають більше часу для оцінки відповідності працівника посаді, що дозволить уникнути непорозумінь і непотрібних витрат у майбутньому. Однак, ці зміни викликають значний супротив з боку профспілок. Вони вважають, що це подовжить період нестабільності для працівників, погіршить їхні соціальні гарантії та може негативно вплинути на особисте життя, адже багато людей на випробувальному терміні не мають права на пільги та премії.

Така ситуація може ускладнити життя багатьом українцям, які працюють у Чехії. Нові правила вимагатимуть від них більше терпіння та витримки, адже стабільність на роботі доведеться чекати довше.

Нагадаємо, Документи за новими правилами – які зміни відбудуться вже в серпні

Раніше ми розповідали, що Болгарія приємно здивувала українців: які привілегії на них чекають

Також, Фінляндія змінює правила для біженців: що варто знати українцям з 1 вересня