Ситуація з електропостачанням в Україні, і особливо в Києві, продовжує бути складною. Хоча в серпні не було введено обмежень на електроенергію, експерти застерігають, що з початком опалювального сезону ситуація може погіршитися.

Це може призвести до того, що мешканці Києва залишаться не лише без електрики, а й без опалення та води. Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" підтвердило, що якщо відбудеться відключення електроенергії, температура батарей у будинках може знизитися.

Офіс "Київтеплоенерго" / фото: Вікіпедія

Це особливо стосується будинків, які мають незалежну схему підключення до тепломережі. Під час відключення електрики температура в системі опалення може знизитися, але як тільки електропостачання відновиться, циркуляційні насоси автоматично увімкнуться, що дозволить швидко відновити подачу тепла.

Тепломережі / фото: відкриті джерела

Популярні новини зараз

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни

Нові правила роздягнуть водіїв до нитки

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Доброю новиною є те, що початок опалювального сезону в Києві не переноситься і розпочнеться згідно з планом. Він стартує, коли середньодобова температура протягом тривалого часу буде нижче +8 градусів. Це означає, що опалення буде включене вчасно, відповідно до розпорядження міської влади.

Нагадаємо, електроопалення: що потрібно зробити, щоб узимку платити за пільговим тарифом

Раніше ми писали про те, що ДТЕК відрізав світло пенсіонерці із пенсією менше 1913 грн: як вона їх покарала

Крім того, Знай.ua повідомляв, через генератори вже викликають поліцію: келих обурення переповнюється