Територіальні центри комплектування в Україні готуються до значних змін і масштабних скорочень. Відомо, що велика частина їхнього персоналу може бути відправлена на фронт, а функції ТЦК суттєво переглянуті. Ці зміни стали обговорюваною темою після заяви експерта Вадима Трухана в соціальній мережі TikTok.

На думку Трухана, реорганізація ТЦК викликана двома основними причинами. Перша полягає в тому, що військове керівництво України готує масштабну військову операцію, результати якої можуть стати відомими вже цієї осені. Друга причина — це неефективність роботи ТЦК у контексті високих темпів мобілізації. За його прогнозами, вже у жовтні-листопаді цього року чисельність персоналу ТЦК може бути скорочена на 80%.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

"Тих військових, які засіли в ТЦК, швидше за все, будуть відправлені на фронт", — заявив Вадим Трухан. Крім того, функції вилову ухилянтів будуть передані новоствореній військовій поліції, а вся паперова робота — Центрам надання адміністративних послуг. Таким чином, ТЦК може перестати існувати в тому вигляді, в якому вони є зараз.

Останнім часом ТЦК активно здійснюють заходи з мобілізації, що іноді призводить до суперечливих ситуацій. Наприклад, нещодавно в Яремчі Івано-Франківської області було затримано водія туристичного автобуса з Полтави. Представники ТЦК виявили, що чоловік призовного віку, який не має права на відстрочку, і запропонували йому пройти військово-лікарську комісію. Він добровільно погодився та після визнання його придатним до військової служби був направлений на базову загальновоєнну підготовку.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Цей випадок викликав великий резонанс серед громадськості. За словами пасажирки автобуса, водій був затриманий разом із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне, що спричинило незручності для пасажирів, серед яких були й діти.

Зміни, які очікуються в діяльності ТЦК, можуть стати кроком до оптимізації процесу мобілізації та покращення роботи військових структур. Проте, масові затримання та зміни в процедурі викликають багато питань і критику з боку громадян, які вважають такі методи занадто жорсткими.

Нагадаємо, мобілізація триває: по кого прийде ТЦК у вересні

Раніше ми розповідали про зміни у мобілізації: хто більше не має права на відстрочку

Також, повістка надійде поштою: відразу вважатиметься врученою