Вигодська, Болехівська та Моршинська громади тепер мають самостійно обслуговувати водопровідні мережі на своїй території. Водоканал у місті Долина, який модернізується і завершив 2023 рік без боргів, планує змінити тарифи на водопостачання та водовідведення у 2024 році.
Про це було оголошено ще влітку на сайті підприємства. Підвищення тарифів обґрунтовують зростанням вартості електроенергії, збільшенням витрат на реагенти, паливно-мастильні матеріали, зарплати працівників та соціальні виплати.

Водопровідна вода / фото: Freepik

Плановий тариф на централізоване водопостачання складе 28,48 грн/м³, а на водовідведення — 37,80 грн/м³. Підвищення тарифів становить 8,6%. Водночас тарифи на воду для Вигоди, Болехова та Моршина знизяться майже на 62%, з 36,00 грн до 13,55 грн за м³.

Міський голова Долинської громади Іван Дирів пояснив, що тепер кожна громада має відповідати за свої водопровідні мережі та встановлювати тарифи для своїх мешканців.

Кіт п'є воду / фото: Pixabay

Водоканал Долини готовий постачати воду сусіднім громадам, але обслуговування та фінансування мереж тепер є відповідальністю самих громад.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Нагадаємо, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Раніше ми писали про те, що вода стане дорожчою за бензин, тепло – за золото: тарифи злетять на тисячі відсотків

Крім того, Знай.ua повідомляв, щоб не переплачувати за воду: українцям нагадали простий, але важливий нюанс